Ta ut pengar från PayEx

Den gamla betaltjänsten PayEx slutar fungera 31 december 2017. Om du har pengar kvar på ditt PayEx-konto så kan du själv utan kostnad föra över dem till ditt bankkonto fram till 31 mars. Efter detta datum så måste du kontakta PayEx och göra det som ett supportärende hos dem.

OBS! Om du sitter på en dator utanför de nordiska länderna så kan du inte komma åt PayEx hemsida. Då måste du koppla upp dig via universitetets VPN tjänst. Se denna guide för detta. OBSERVERA att enligt info från Payex så kommer du inte att kunna begära återbetalning via hemsidan när du befinner dig utanför Norden, även om du kopplar upp dig med VPN. Däremot kan du se vilken info de ger på hemsidan. (Vårt tips; maila dem och skapa ett ärende.)

STEG 1 - Logga in på PayEx

Gå till webbsidan wallit.payex.com och logga in med det epostadress och lösenord som du angav när du skapade kontot.

STEG 2 - Uttag

Notera hur mycket du har på kontot och tryck på knappen Uttag (engelska Withdraw)

STEG 3 - Ange bankkonto

Här skriver du in ditt clearing-nummer och kontonummer till din bank. Det står att alla uttag debiteras men om du klickar på prislistan så ser du att avgiften är noll kronor. Om du har ett utländskt konto så måste du även ange IBAN och BIC/SWIFT. Tryck sedan på knappen Ta ut pengar (engelska Withdraw Money)

STEG 4 - Autentisera

Det sista du behöver göra är att skriva in din epostaddress och ditt lösenord igen och trycka på knappen Autentisera (engelska Authenticate).