lu.se

Print

Lunds universitet

Biblioteksbesökare

För att som biblioteksbesökare (person som besöker LU:s bibliotek utan att vara anställd eller student) kunna skriva ut, kopiera och skanna i biblioteket så behöver du göra några steg som anges nedan.

STEG 1 - Skaffa lånekort

Du får ett lånekort genom att gå till disken på något av universitetets bibliotek. Se en lista här: http://www.lub.lu.se/vara-bibliotek. Du måste ha fyllt 18 år och ha med dig fotolegitimation.

STEG 2 - Få ett konto för biblioteksbesökare

Detta skaffar du också i lånedisken. Det är ett konto som gör att du kan logga in på datorer och utskriftssystem vid Lunds universitet och få tillgång till e-böcker och e-tidskrifter när du är inloggad på en biblioteksdator. Du kan inte använda detta för att ansluta dig till universitetets wifi-nät och du kan inte heller använda det för att komma åt e-böcker och e-tidskrifter hemifrån. Kontot är giltigt i ett år och måste därefter förnyas. Du kommer få ett papper med användarnamn och lösenord av bibliotekarien som skapar kontot åt dig. Spara denna lapp så att du har dina inloggningsuppgifter till nästa gång.

Det tar sedan cirka en halvtimme innan kontot är aktivt och kan användas.

STEG 3 - Använda lånekortet för inloggning på kopiator

STEG 4 - Betala utskrifter med kort eller värdebevis

Du kan antingen

När du har gjort detta så är det klart att skriva ut och kopiera.