lu.se

Print

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Information till tekniker

Checklista för att skaffa skrivare/kopiator och koppla den till Papercut.

  1.  Köp skrivare/kopiator via Lupin. På det sättet säkerställer ni rätt pris och villkor samt att ni får en skrivare som fungerar bra i Papercut. Observera att om ni köper in en kopiator som ni vill skall fungera med Papercut så skall ni  beställa den inklusive en Papercut-klient!
  2. När skrivaren anlänt och ni kopplat upp er mot den: Börja med att uppdatera skrivarens firmware!
  3. Ställ in in lösenord till admingränssnittet.
  4. Stäng av onödiga utskriftsprotokoll och ställ in brandväggen. Kontakta oss för en aktuell lista på aktuella ip-nummer som måste släppas in för att Papercut skall fungera.
  5. Om ni inte gjort det redan tidigare; maila Servicedesk (support@lu.se) med följande: Ämne "Ny skrivare till Papercut" Text: Vi vill koppla en ny skrivare till Papercut. Institution, avdelning, era kontaktuppgifter, namn på skrivarens tekniska kontakt hos er,  skrivarens modellnr, skrivares ipnummer, fysisk placering av skrivaren.......
  6. När alla detaljer är utredda och skrivaren lagts upp i vårt system så kommer ni att få ett ID-nummer till skrivaren i form av en lapp som skall sättas upp på skrivaren.
  7. När allt är i drift så glöm inte att informera era användare att de hittar den info de behöver på print.lu.se

Konfigurations-steg för olika skrivare/kopiatorer

  • Vi har samlat en del teknisk information bakom inloggning i Print-wikin. Om du behöver konto hit så maila till servicedesk@lu.se