lu.se

Print

Lunds universitet

PaperCuts klient

Det finns en klient till PaperCut som kan installeras på din dator.

Observera att klienten bara fungerar vid direktutskrift, dvs inte vid web eller mailutskrift. Du måste också vara uppkopplad till LU:s nätverk, tex via Eduroam eller via VPN.

Om du har en dator som sköts av ditt IT-folk så har du den troligen redan installerad på datorn. Om du har en egenadministrerad dator så kan du hitta installationsfiler längre ner på sidan.

När klienten är installerad så dyker den upp som en liten symbol, ett P, i aktivitetsfältet (toolbar)/menyraden.

Detta hjälper klienten dig med:

  • Vid högerklick på ikonen får du upp en meny med länkar till dessa supportsidor (print.lu.se) och till PaperCuts användarportal.
  • Vid utskrift kommer det popup-meddelanden om din uppmärksamhet krävs, tex om det inte finns pengar nog på ditt konto, eller om utskriften av någon annan anledning misslyckats.
  • Om du är kopplad till mer än ett kostnadsställe så får du ett popup-fönster vid utskrift så att du kan välja vilket kostnadsställe som skall betala den utskriften.

Klienter för nedladdning

Windows

När den är igång hittar du en liten ikon  i verktygsraden.

Mac OS

Klienten har namnet PCClient. Den installeras till programmappen och har en liten ikon  i menyraden

  • Klient konfigurerad för bärbar Mac: PCClient 19.2.3 för bärbar (Går att stänga av, meddelar inte när den saknar kontakt med LU)
  • Klient konfigurerad för stationär Mac placerad inom LU:
  • Klient konfigerarad för BMC:  LUPrint-Popup.pkg. Denna innehåller även viss skrivarkonfiguration.
  • Avinstallation av klienten: PCClient avinstallation, (Om det inte fungerar att bara slänga PCClient så prova denna avinstallation. Processen kallas installation, men det är en ren avinstallation.)